Social 19 Iulie 2008 22:34
Ministerul Transporturilor vrea fonduri europene de o jumatate de miliard de euro pentru finantarea a 15 proiecte de constructii si de reabilitari de drumuri si cai ferate. Construirea tronsoanelor de autostrada Cernavoda-Constanta si Arad-Timisoara necesita cea mai mare parte din suma.
Uniunea Europeana a pus la bataie, in acest an, mai bine de jumatate de miliard de euro pentru ca Romania sa stea ceva mai bine la capitolul transporturi. Potrivit reprezentantilor Ministerului Finantelor, la mai bine de un an de la aderare, Romania nu are niciun proiect aprobat pentru atragerea acestor bani, proveniti din fonduri postaderare.

In prezent, atat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), cat si Caile Ferate Romane, primesc bani din fondurile preaderare. De la inceputul anului si pana acum, CNADNR a primit de la UE circa 36,5 milioane de lei, dintr-un buget calculat la nivelul anului 2008 de 590 de milioane de lei. Caile Ferate stau ceva mai bine, inregistrand de la inceputul anului intrari pe fonduri europene preaderare de circa 50,5 milioane de euro.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.