Social 19 Iulie 2008 10:19
Primaria municipiului Arad a investit trei milioane de euro in prima etapa de modernizare a Strandului "Neptun", cotat ca fiind cel mai mare din Europa de est, amplasat pe malul unei ape curgatoare, valoarea investitiei finale urmand sa fie de 22 milioane euro

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a anuntat, joi, ca prima etapa a investitiei de la Strandul Neptun a constat in refacerea celor patru bazine de inot, pentru copii si adulti, dar si a zonei de agrement. Edilul a mai spus ca incepand de vineri, la strand va fi pus in functiune un bazin de inot cu valuri, primul de acest fel din vestul tarii.

"Suntem la aproximativ 80 la suta din totalul lucrarilor care trebuie facute. Speram ca in aceasta vara sa avem lucrarile de la strand finalizate. Agrementul in Arad creste odata cu investitiile noastre", a declarat Gheorghe Falca.

Bazinul cu valuri a fost amenajat pe o suprafata de 450 de metri patrati, in forma de aripa si are o adancime progresiva de 0,50 m pana la 2,20 metri. Valurile sunt produse cu ajutorul unei instalatii achizionate din Belgia, prin intermediul unei mingi uriase si a unui convertor, iar nivelul valurilor va fi 40 de centimetri inaltime, urmand ca acestea sa ajunga pana la un metru. Apa din bazinele de inot este filtrata si incalzita la temperaturi cuprinse intre 22 si 37 de grade Celsius.

Tot in cadrul primei etape de modernizare a Strandului Neptun au mai fost montate instalatii de recirculare si alimentare cu apa calda si rece si instalatia de canalizare si colectare a apei pe o lungime totala de 4.360 de metri liniari. De asemenea, a fost refacut gazonul din zona bazinelor si a locurilor pentru plaja, au fost plantati arbori, arbusti si plante ornamentale, pe o suprafata de 10.000 de metri patrati, urmand ca suprafata sa ajunga la 15.000 metri patrati. Au mai fost reabilitati 2.000 de metri patrati de alei pietonale securizate, a fost montat mobilierul urban si s-a realizat 70 la suta din instalatia de iluminat ambiental.

Valoarea totala a investitiilor care vor fi facute la Strandul Neptun este de 22 milioane euro si implica, printre altele, inlocuirea podurilor de pontoane cu o pasarela definitiva.

Strandul Neptun este situat pe malul raului Mures, in imediata apropiere a centrului civic al orasului Arad, fiind accesibil prin trei puncte de intrare, dintre care unul este deschis si autovehiculelor.

Amenajat pe aproximativ 28 de hectare, Strandul Neptun din Arad este cotat ca si cel mai mare din Europa de est, situat pe malul unei ape curgatoare. In timpul zilei, posibilitatile de destinere sunt date de spatiile special amenajate pentru plaja, dar si pentru petrecerea timpului intr-un mod placut in localurile deschise permanent. Noaptea, strandul se transforma intr-un loc atractiv datorita numeroaselor puncte de atractie si agrement amenajate special, adica restaurante, baruri, cluburi, terase si discoteci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.