Social 18 Iulie 2008 04:14
In Romania au loc tot mai multe cazuri de incest. Numai anul acesta, 30.000 de minore au ramas insarcinate, unele dintre ele dupa ce au fost abuzate chiar de tatii lor.

500 de copile cu varste sub 15 ani vor deveni mame, iar statisticile ofera rezultate infioratoare: 85-90% dintre copiii abuzati sexual isi cunosc agresorul si 21% dintre copii sunt abuzati de tatal biologic. Tot mai multe voci autorizate spun ca incestul nu trebuie sa ramana o crima tacuta.

Actul incestului inseamna pentru copii o tradare monstruoasa a increderii in parinti, cei care ar trebui sa-i protejeze toata viata.

Un tata a facut doi copii cu propria lui fiica, fapt dovedit prin teste ADN. Pedeapsa primita de el: doi ani de inchisoare cu suspendare. Pana la urma, judecatorii l-au trimis pe individ acasa, sa traiasca sub acelasi acoperis cu fata pe care a abuzat-o. Victima a ramas a treia oara insarcinata, iar vecinii sunt convinsi ca tot barbatul violator este tatal copilului. In plus, barbatul este liber si in ziua de astazi. In urma cu ceva vreme a fost mediatizat la un post de televiziune faptul ca, desi o fetita a strigat la "Protectia copilului" un adevar monstruos: propriul sau tata a violat-o si a lasat-o insarcinata, nimeni nu a ascultat-o. Pana si mama ei a ramas indiferenta, dar testele ADN au confirmat realitatea oribila. Parintii si-au distrus propriul copil. Barbatul acuzat de viol era tatal propriului sau nepotel. Fetita si copilul ei se afla acum intr-un centru maternal, iar tatal ei a continuat sa sustina ca este nevinovat. Legea, ca de obicei, a fost foarte blanda cu el. Barbatul nu a patit nimic si este cercetat in stare de libertate.

De altfel, in Romania incestuosii risca o pedeapsa intre 2 si 7 ani de inchisoare, dar pedeapsa maxima se aplica foarte rar. Situatiile cumplite sunt multe. O fata de 15 ani a ramas insarcinata cu propriul ei frate. Mama viitorilor "parinti" se gandea sa creasca nepotelul care va veni pe lume din relatia incestuoasa, desi avea deja cinci copii acasa si niciun venit. O alta fetita de 15 ani, dintr-o comuna din judetul Valcea, a fost violata de propriul ei bunic, cand avea doar 6 ani. Grozavia s-a petrecut in prezenta mamei sale. Femeia a recunoscut totul, iar o echipa de ziaristi a scos la iveala un adevar si mai cumplit: si tatal copilei a incercat sa o violeze. Fetita se afla acum intr-o casa de copii. De departe, insa, a facut inconjurul lumii cazul fetitei din Neamt, in varsta de 10 ani si jumatate, care a ramas insarcinata dupa ce unchiul ei, in varsta de 19 ani, a violat-o.

Incesturi stiintifice

A mai existat si un caz de incest destul de bizar, in numele stiintei. De aceasta data, implicat era un om educat, profesorul universitar Florin Topoliceanu. Dupa ce a mai crescut si a fugit de acasa, fiica lui i-a adus acuzatii cumplite: tentativa de viol si incest. Amalia si-a invinuit tatal de lucruri ingrozitoare, a sustinut ca propriul ei parinte a folosit-o drept cobai pentru experimentele sale stiintifice. Sub pretextul ca face studii pentru o lucrare de specialitate despre comportamentul sexual al copiilor, tatal a profitat de inocenta propriei sale fetite. Profesorul Topoliceanu nu si-a publicat niciodata lucrarea "de specialitate" si a supravietuit scandalului.

In loc de concluzii

Toti despre care am facut vorbire in acest material au supravietuit intr-un fel sau altul situatiilor prin care au trecut. Sunt liberi sau au primit pedepse blande si traiesc printre noi. Cazurile acestea pot continua la nesfarsit, iar in urma acestor fapte raman victimele, de cele mai multe ori copii marcati pentru totdeauna, copii care, in viata, in loc sa lupte si sa traiasca normal, se vor apara si se vor ascunde, copii care invata prin durere, violenta si abuz ca, deocamdata, din pacate, nu pot avea prea multe sperante.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.