Social 18 Iulie 2008 02:47
Cateva zeci de voluntari au pescuit joi pe raul Dambovita cutii de televizoare, capace de W.C.-uri, peturi, jumatati de computere, pantofi, moloz din constructii si bucati de cauciuc.
Actiunea a fost organizata de Administratia Nationala Apele Romane (ANAR) si Holcim. Voluntarii s-au oprit la intrarea in Popesti-Leordeni si intr-o ora au strans saci intregi de gunoaie de toate felurile. „Nu m-am asteptat ca o sa gasesc asa ceva. Dintr-un singur loc, am strans gramezi imense de gips, carton, piese de calculatoare si ambalaje de dulciuri. Pe orice mal, daca batatoresc putin pamantul, suna a pet”, ne-a spus Maria, una dintre voluntare.

Colegul ei, Andrei, a strans o adevarata colectie de pahare, sarme, pungi de plastic, polistiren, cioburi de gresie si casete vechi. „Cand am aflat ca va trebui sa ecologizam partea asta a raului, mi-am zis ca n-o sa avem mare lucru de curatat, mai rau ca in Delta n-are cum sa fie. M-am inselat, e mai rau”, zice unul dintre angajatii Holcim.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.