Social 18 Iulie 2008 01:32
Bucurestenii au parte de 1,68 de metri patrati de parc pe cap de locuitor, de cinci ori mai putin decat norma Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Aerul curat a fost inlocuit de plumb si ploi acide
Bucurestiul este pe cale sa ramana fara zone verzi. Dezvoltatorii imobiliari au reusit, cu largul concurs al autoritatilor locale, sa reduca cu jumatate spatiul verde din Capitala. Daca in 1990 exista o suprafata de 3.471 de hectare de spatiu verde, in prezent se inregistreaza numai 1.600 de hectare. Atacul asupra zonelor verzi a inceput la jumatatea anilor '90, dupa retrocedarile facute pe Legea 18/1991, a fondului funciar, si a continuat incepand cu 2001, dupa alta lege prin care s-au dobandit proprietati, respectiv Legea 10/2001.

Asediata de interesele dezvoltatorilor imobiliari, sprijiniti, la randul lor, de administratiile care s-au succedat, Capitala Romaniei a devenit astfel una dintre cele mai poluate metropole europene. Sute de hectare de parcuri si spatii verzi au disparut pentru a face loc ansamblurilor rezidentiale de lux si a celor pentru birouri. Concomitent, cei care au condus Capitala in toti acesti ani nu au facut nimic pentru a compensa dezastrul ecologic care afecteaza vietile bucurestenilor. Nu au facut replantari de arbori si nici nu au reabilitat forestier zonele verzi scapate de sub urgia betoanelor. Dimpotriva, toate masurile edilitare pe care primarii Capitalei si consilierii locali le-au luat si le iau in continuare nu au nici o legatura cu protejarea vietii locuitorilor Bucurestilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.