Social 17 Iulie 2008 03:26
Autoritatile judetene incearca sa acopere urmele deversarilor de la Eforie Sud. Desi sustineau ca totul se afla in "parametri normali", capii judetului Constanta au dispus curatarea plajei Eforie si schimbarea tevilor de deversare.

In urma articolelor "Adevarul", plaja de la Eforie Sud, unde se efectuau deversari de ape menajere reziduale, este in plin proces de reamenajare. Nisipul a fost nivelat cu buldozerul, iar santurile sapate de-a lungul timpului de apele deversate au disparut.

Una dintre tevile aflate in stadiu avansat de degradare si din care se scurgeau pe un versant suvoaie de apa menajera a fost oprita. Mai multi muncitori, ajutati de o macara, incercau ieri sa o inlocuiasca. Insa, o alta teava deversa, in continuare, in mare.

"Una e a noastra"

Initial reprezentantii Regiei Autonome Judetene de Apa SA (RAJA) sustineau sus si tare ba ca nu le apartin aceste conducte, ba ca apele deversate sunt epurate „in parametri normali".

In momentul in care ziaristii „Adevarul" i-au invitat pe sefii de la RAJA sa vina sa constate impreuna, la fata locului, cele semnalate, acestia au dat inapoi.

Directorul general al institutiei, Felix Stroe, refuza sa vina la Eforie. „Sunt convins ca ne va veni amandurora rau, daca stam zece minute la gurile respective de deversare, nu neg asta!" Dar, tine sa adauge Felix Stroe, „nu toate tevile de deversare de acolo ne apartin. Una este, intr-adevar, a noastra, dar alta este a Directiei Apelor Dobrogea Litoral, iar de a treia nu stim nimic", declara Stroe.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.