Social 17 Iulie 2008 02:31
Cauza este vechimea conductelor si a instalatiilor, potrivit unui raport al Institutului National de Statistica.

Pierderile de apa potabila au reprezentat anul trecut 40,9% pe ansamblul tarii, din totalul cantitatii de apa distribuite, ca urmare a uzurii avansate a conductelor si instalatiilor, potrivit Institutului National de Statistica (INS). Risipa de apa potabila a fost de 40,9% pe toata tara, iar in municipii si orase, de 43,9%.

In Bucuresti, pierderile se cifreaza la aproximativ 47%, potrivit datelor oficiale furnizate de autoritati. Avand in vedere ca Apa Nova a anuntat oficial ca tarifele la apa potabila sunt stabilite de cei doi indicatori, costul de productie si cel de distributie, inseamna ca un consumator obisnuit din Bucuresti consuma un metru cub de apa si plateste aproape doi.

Potrivit specialistilor din cadrul Primariei Capitalei, cea mai mare parte din pierderi este suportata de cei din sistemul pausal, iar o parte mai mica, de cei care au contoare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.