"Urmeaza ca textul propus de Guvern sa fie semnat de toate confederatiile sindicale, in forurile lor de conducere, iar dupa aceea ne vom reintalni la Guvern, pentru parafarea protocolului", a declarat presedintele CNS Cartel ALFA, Bogdan Hossu.

Dupa intalnirea de miercuri de la Palatul Victoria, liderul BNS, Dumitru Costin, a precizat ca va trebui ca acordul sa fie asumat nu doar de guvern, ci de intreaga clasa politica din Romania. "Ce discutam acum nu tine de un obiectiv pe termen scurt, ci de unul pe termen mediu si lung, si anume sa ajungem sa platim in mod serios, responsabil munca in aceasta tara, astfel incat sa stopam fenomenul migratiei", a spus presedintele BNS.

Prezenti, de asemenea, la negocierile cu guvernul, reprezentantii patronatului s-au declarat, si ei, multumiti de rezultatul intalnirii cu Tariceanu. Presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman, Marian Milut, a precizat ca au fost discutate si posibilitatile ca, pana in anul 2014, salariul minim sa ajunga la 50 la suta din salariul mediu.

"Deocamdata, ne aflam la un salariu minim care reprezinta doar 30 la suta din salariul mediu. Sindicatele solicita sa se treaca si cifre pentru salariul minim, respectiv pentru anul viitor sa se inceapa o grila de negociere de la 600 lei salariul minim", a spus Milut.

Premierul Tariceanu le-a propus sindicalistilor, miercuri, ca salariul minim pe economie sa creasca de la 500 la 540 de lei, de la 1 octombrie 2008, si la 600 de lei, de la 1 ianuarie 2009, urmand ca, in anii urmatori, salariul minim sa fie majorat cu aproximativ 100 de lei anual.