Social 17 Iulie 2008 17:27
Guvernul a alocat ieri peste 3,7 milioane de lei pentru serviciile de salvamar si posturile de prim ajutor de pe plajele cu destinatie turistica, dupa ce salvamarii au amenintat ca se vor retrage de pe plaje pentru ca nu si-au primit salariile, anunta NewsIn

Suma va fi alocata din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, astfel: Consilul Local al municipiului Mangalia - peste 1,5 milioane de lei, Consilul Local al municipiului Constanta - 650.000 de lei, Consilul Local al orasului Eforie - 600.000 de lei, Consilul Local al comunei Limanu - 350.000 de lei, iar consiliile locale ale orasului Navodari si comunei Costinesti - cate 300.000 de lei.

Salvamarii din sudul litoralului se afla de marti in greva japoneza. Acestia poarta banderole albe pe brate, iar steagurile au fost arborate in berna, dar acorda in continuare asistenta turistilor aflati pe plaja si efectueaza actiuni de salvare.

Salvamarii au amenintat ca, in cazul in care in sedinta de miercuri a Guvernului nu vor fi aprobate fondurile necesare pentru serviciul salvamar, duminica, 20 iulie, se vor retrage de pe plaje.

Seful salvamarilor din sudul litoralului, George Lipoveanu, a declarat, vineri, corespondentului Newsin, ca salvamarii sunt prezenti pe plaje de 1 mai, insa nu si-au primit salariile. El a mai spus ca primariile nu le-au semnat contractele de munca, astfel incat serviciile de salvamar si-ar desfasura ilegal activitatea.

Lipoveanu a mai spus ca in prezent ar exista doua legi cu prevederi diferite si ca, pe de o parte, se specifica ca fondurile pentru serviciile de salvamar sunt asigurate din bugetul central, iar pe de alta parte ca fondurile trebuie asigurate de primarii, din bugetul local. El a mai spus ca exista zone, precum Vama Veche, unde autoritatile nu pot suporta astfel de cheltuieli.

In sudul litoralului, aproape 120 de salvamari asigura acest serviciu. In statiunea Mamaia, situatia este diferita, intrucat Primaria Constanta a alocat din bugetul local 600.000 de lei pentru serviciile de salvamar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.