Social 17 Iulie 2008 16:03
Un grup infractional din Lovrin, judetul Timis, care a racolat aproximativ o suta de romani pe care i-a dus la munca in Irlanda si apoi i-a obligat sa le plateasca o parte din salariu a fost anihilat de politistii de frontiera timiseni, trei persoane fiind retinute in acest caz, informeaza NewsIn.

"Politistii de frontiera timiseni au stabilit ca membrii grupului au racolat, in perioada 2006-2008, aproximativ 100 de persoane care s-au deplasat legal in Irlanda. Ulterior, traficantii le-au obtinut acestor persoane locuri de munca, in schimbul sumei de 2.500 euro de persoana, in orasul irlandez Enniscorty-Bree. Persoanele racolate care au reusit sa le plateasca membrilor grupului 'datoria' au fost obligate de catre traficanti, prin amenintari si violenta sa achite in continuare, pe toate perioada sederii lor in Irlanda, un „comision” de 30% din venitul incasat zilnic de la locurile de munca”, se arata intr-un comunicat de presa remis corespondentului NewsIn de catre Politia de Frontiera Timis.

Cercetarile au inceput inca de anul trecut, cand politistii de frontiera de la Biroul de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Directiei Politiei de Frontiera Timisoara au aflat ca un grup din Lovrin, judetul Timis, se ocupa cu traficul de persoane pe relatia Romania - Irlanda.

Membrii retelei sunt suspectati a fi implicati si in falsificarea de documente - permise de conducere irlandeze, asigurari auto irlandeze- atat pentru ei cat si pentru persoanele exploatate.

"Politistii de frontiera au efectuat mai multe perchezitii domiciliare, ocazie cu care au fost descoperite un pistol cu bile metalice, un aparat cu electrosocuri, peste 20.000 de lei si mai multe inscrisuri. Totodata au fost retinuti Remus F., de 40 de ani, Sergiu F., 20 de ani si Alexandru F., de 19 ani, toti din Lovrin. Acestia sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de initiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup
infractional organizat si trafic de persoane”, mai transmite Politia de Frontiera.

Cei trei barbati au fost prezentati procurorilor DIICOT Timisoara pentru continuarea cercetarilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.