Social 17 Iulie 2008 13:51
Un jurnalist de la The New York Times scrie pe blogul sau, gazduit de site-ul cunoscutei publicatii americane, numai de bine despre experientele sale ca turist, in capitala Romaniei

Jurnalistul Matt Gross a fost impresionat de atmosfera underground a Bucurestiului si vorbeste astfel, pe blogul Frugaltraveler, despre locurile cele mai frecventate de catre tinerii bucuresteni. In capitala Romaniei, jurnalistul american a descoperit o lume despre care prea putini straini vorbesc.

“Cele cateva zile pe care le-am petrecut aici, au fost pline de o cultura interesanta, de underground. Multi oameni spun ca Bucurestiul este Noul Berlin. Este un loc unde poti sa faci anumite lucruri; proiecte artistice care au fost puse in aplicare in toata Europa, aici par exotice”
. Motiv pentru care, jurnalistul a remarcat prospetimea culturii si artei underground de aici.

Matt vorbeste cu placere despre atmosfera prietenoasa si despre Festivalul de Film care se desfasura La Motoare, terasa aflata pe acoperisul Teatrului National, despre Festivalul BestFest, unde concerta Manu Chao, despre ceaiul de La Metoc, despre terasa La Scena.

Tot la Bucuresti, americanul a descoperit buticul de moda al nonconformistului designer vestimentar Rozalb de Mura, unde a gasit stilul de avangarda pe care il cauta de multa vreme.

Ziaristul si-a petrecut timpul si in galeria 115, singura galerie de arta digitala din Estul Europei. Totodata, Matt a fost uimit de ideea de a transforma o latura a Palatul Parlamentului, construit de arhitectii comunisti, in Muzeu National al Artei Contemporane.

Jurnalistul s-a plimbat prin Lipscani, a vizitat Manastirea Stavropoleos si Muzeul National de Arta Contemporana, unde remarca lucrari de Grigorescu si C.D. Rosenthal.

Matt se declara in final indragostit de Bucuresti si de atmosfera acestui loc, desi multi dintre cei cu care a stat de vorba, au aratat o atitudine usor depresiva fata de ceea ce se intampla in orasul lor. “Ei nu vad Bucurestiul ca pe o capitala dinamica”, puncteaza Matt, in jurnalul sau de calatorie.

via jurnalismonline.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.