Cei 19 hackeri retinuti au fost adusi la Tribunalul Ramnicu Valcea pentru ca instanta sa se pronunte asupra cererii de arestare preventiva. In aceasta dimineata, mandatul de retinere pentru 24 de ore a exprirat, iar hackerii au asteaptat in libertate decizia judecatorilor.

Realitatea TV informeaza ca instanta a emis mandate de arestare de 29 de zile pentru tinerii hackeri arestati marti. Decizia magistratilor i-a socat pe cei 19 tineri care isi asteptau sentinta in sala de judecata. Acestia sustin ca sunt nevinovati si ca nu stiu de ce au fost retinuti. Avocatii detinutilor sustin ca vor face recurs la aceasata decizie.

Rudele tinerilor au fost de asemenea, foarte revoltate din cauza hotararii Instantei si, potrivit Realitatea TV, acestia au acuzat jurnalistii pentru situatia in care se afla copiii lor. In urma decizieiei magistratilor, 19 tineri au fost transportati in arest.

Persoanele retinute sunt suspectate de fraude informatice deosebit de grave. Hackerii actionau cu multa ingeniozitate. Acestia postau anunturi false pe site-urile de vanzari online, precum eBay, prin care scoteau la licitatie diverse produse si solicitau clientilor sa trimita banii in conturi din strainatate, in care intrau ilegal. Dupa ce banii ajungeau in conturi acestia dispareau, iar clientii nu mai primeau produsele solicitate.

Hackerii au reusit sa stranga peste 400.000 de euro, achizitionand in acelasi timp mai multe apartamente si vile, precum si autoturisme de lux, proportional cu rolul si ierarhia pe care o aveau in grup.Suspectii de fraude informatice au fost retinuti in cursul unei actiuni a peste 150 de forte ale Brigazii de Crima Organizata, in colaborare cu DIICOT, FBI, si serviciile de Crima Organizata. Acestia au facut perchezitii domiciliare in judetele Valcea, Cluj, Teleorman, Sibiu, Hunedoara si in municipiul Bucuresti. Sursa Video: realitatea.net