Social 17 Iulie 2008 10:33
Un autocar in care se aflau 51 de turisti polonezi, dintre care 45 copii cu varste cuprinse intre 14-16 ani, a fost lovit de un TIR care transporta pepeni, ieri, pe DN1, intre localitatile Aciliu si Apoldu de Sus, 12 persoane fiind ranite in urma accidentului, informeaza NewsIn.

Accidentul s-a produs in jurul orei 4.00, iar traficul in zona a fost blocat in totalitate aproape o ora. Potrivit comisarului Lucian Tarnu, adjunct sef la Inspectoratul Judetean de Politie Sibiu, accidentul a fost cauzat de soferul autocamionului, care nu a adaptat viteaza la carosabilul umed.

Soferul camionului incarcat cu pepeni a pierdut controlul volanului intr-o curba, iar remorca a intrat pe contrasens, lovind autocarul.

Autocarul venea din Polonia si avea ca destinatie Bulgaria. "Eu eram in pauza. Dormeam. Am auzit o bubuitura puternica si apoi ne-am trezit cu autocarul lovit", a marturist unul dintre soferii autocarului.

In zona unde s-a produs accidentul s-au deplasat mai multe echipaje ale Serviciului Politie Rutiera din Sibiu, dar si reprezentati ai Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Acestia din urma au intervenit pentru descarcerea a doua victime, soferul si ghidul din autocar, cele doua persoane fiind prinse intre fiarele contorsionate din partea din fata a autocarului.

La locul accidentului au intervenit cinci ambulante si doua echipaje SMURD. Toate cele 12 victime, doi adulti si zece adolescenti, au fost transportate la Spitalul Clinic Judetean Sibiu. Majoritatea au suferit doar contuzii sau rani usoare, ramanand sub supraveghere medicala.

Traficul in zona a reluat dupa aproape o ora dupa producerea accidentului, dupa ce carosabilul a fost curatat de pepeni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.