Social 16 Iulie 2008 05:05
Cele mai multe dezvoltari imobiliare, cu preturi accesibile, se concentreaza in cartierele: Titan, Militari, Colentina si Drumul Taberei

Proiectele de locuinte aflate in dezvoltare in Capitala reasaza clasele sociale in spatiu: cartierele- dormitor ii asteapta pe noii reprezentanti ai clasei medii - care au, potrivit dezvoltatorilor, salarii de peste 1.000 de euro -, sudul va fi gazda celor mai saraci, iar nordul defileaza cu cele mai mari, mai scumpe si mai luxoase ansambluri. Aici sunt, de altfel, si cele mai multe investitii imobiliare, arata un studiu al companiei de consultanta imobiliara Regatta.

Zonele de vest si de est au o dezvoltare proportionala una fata de cealalta, cu blocuri inalte, de pana la 24 de etaje si locuinte mici, asemanatoare celor ridicate in perioada comunista.

Analistii estimeaza ca, in urmatorii trei-cinci ani, vor fi livrate aproximativ 65.000 de locuinte noi. Acestea nu vor acoperi insa necesarul, raportul estimat astazi fiind de o locuinta pentru cinci cereri in Bucuresti.
Zona de nord - 24.750 de unitati. Suprafetele ample au permis construc- tia unor locuinte spatioase.

Blocurile au maximum sase etaje si sunt proiectate cu un numar cat mai redus de apartamente pe imobil. Acestea se adreseaza in special oamenilor cu venituri peste medie si ridicate.

Proiectele din zona includ ansambluri rezidentiale de mari dimensiuni, de pana la 4.600 de unitati, precum Cosmopolis sau Proiectul Baneasa, care se intind pe zone vaste, dar si cladiri de mici dimensiuni, cu caracter intim, avand sub 50 de unitati.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.