Social 16 Iulie 2008 16:31
Eleva cercetata de DNA in cazul fraudarii examenului de bacalaureat la Sighetu Marmatiei a fost arestata preventiv, pe o perioada de 29 de zile, iar directorul liceului din Sighet, Meda Leordean, va fi cercetat in continuare in stare de arest, informeaza NewsIn.

Arestarea elevei Ileana Botici, cercetata de DNA - Serviciul Teritorial Cluj pentru cumparare de influenta si complicitate la trafic de influenta, survine in urma admiterii de catre judecatorii Curtii de Apel a recursului formulat de DNA la sentinta Tribunalului Cluj.

Avocatul Medei Leordean, Veronica Gavris-Todinca a catalogat decizia de mentinere in arest preventiv a clientei sale drept o metoda de intimidare a martorilor, elevi si profesori, care urmeaza sa fie audiati de procurorii anticoruptie. Avocatul Ilenei Botici a anuntat ca, dupa ce se va consulta cu familia clientei sale, va depune o cerere de eliberare sub control judiciar sau pe cautiune.

Meda Leordean a afirmat in fata magistratilor Curtii de Apel ca a adunat banii in baza unei constrangeri venite din partea comisiei de bacalaureat. Pe de alta parte, procurorii anticoruptie spun ca directoarea i-a convins pe profesori sa rezolve lucrarile de bacalaureat ale elevilor, iar complicele ei a fost eleva Ileana Botici.

In dosarul fraudarii examenului de bacalaureat de la liceul particular din Sighetu Marmatiei sunt implicati 120 de elevi si circa 50 de profesori, iar probele adunat de procurorii anticoruptie includ mai multe inregistrari video, dar si ale unor convorbiri telefonice.

Ancheta DNA a fost declansata dupa ce au aparut informatii potrivit carora profesori din comisia de examinare de la bacalaureat au obtinut 100.000 de lei de la candidati pentru a-i ajuta sa treaca examenul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.