Social 16 Iulie 2008 13:40
Victimele exploziei de la combinatul Nitramonia din Fagaras se aflau in interiorul unei instalatii dezafectate de conservare a nitroglicerinei, veche de 40 de ani, unde nu ar fi trebuit sa se afle, a declarat, marti, pentru NewsIn, seful ISU Brasov, Stelian Rechitean.

O explozie a avut loc ieri, in jurul orei 12,20, la combinatul Nitramonia Fagaras, pompierii fiind anuntati abia in jurul orei 12,55. Potrivit primelor informatii date publicitatii de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, in urma acesteia, doi muncitori au fost dati disparuti, iar altul a fost ranit, dar explozia nu a fost urmata de un incendiu.

Potrivit sefului Inspectoratului Rechitean, muncitorii care taiau o instalatie in interiorul halei de conservare a nitroglicerinei erau angajati ai societatii Silnef, specializata in lucrari de dezafectare.

Din primele date ale anchetei, a mai reiesit ca cei trei muncitori nu ar fi trebuit sa se afle in interiorul acelei incaperi.

Muncitorul ranit in urma exploziei de la combinatul Nitramonia din Fagaras se afla stare grava si a fost transportat de la spitalul municipal din oras la Spitalul Judetean Brasov, au precizat, pentru NewsIn, surse din Spitalul Municipal Fagaras. "Starea persoanei ranite a necesitat transportarea, de urgenta, la unitatea din Brasov. La noi a ajuns si un al doilea ranit, in stare mai putin grava decat primul, care a ramas la spitalul din Fagaras, sub supraveghere medicala", au declarat sursele citate.

Alti doi muncitori sunt dati disparuti in urma exploziei produse marti, in jurul orei 12.30, la Combinatul Nitramonia Fagaras.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, muncitorii taiau o instalatie dezafectata.
Explozia nu a fost urmata de un incendiu. La fata locului, s-au deplasat echipe de pompieri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.