Social 16 Iulie 2008 11:41
Populatia Romaniei a scazut si in mai, desi s-au inregistrat cu 777 mai multi nou-nascuti decat in luna precedenta, rata natalitatii crescand la 9,7 copii la 1000 de locuitori fata de 9,5 la mie in luna aprilie, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

In luna mai s-au nascut 17.597 de copii in Romania, cu 321 mai putini decat in aceeasi luna a anului trecut, determinand o scadere anuala a ratei natalitatii de la 9,8 la mie la 9,7 la mie.

Totusi, numarul persoanelor care au murit in mai a fost de 20.740, ceea ce a generat un spor natural negativ, de 3.100 persoane, decedati, rata mortalitatii fiind de 11,4 la mie.

Cresterea populatiei mondiale este o problema globala careia i se cauta explicatii stiintifice si i se propun strategii integrate la fel ca si celorlalte probleme care au dobandit un statut global.

In acest context, incepand cu anii `90, Romania, ca si majoritatea tarilor europene, cunoaste o schimbare a evolutiei demografice, cresterea fiind inlocuita de un declin demografic ingrijorator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.