Semnaturile strinse in aceste zile in Piata Universitatii ascund doua interese: unul politic, retragerea trupelor romanesti din Irak, si unul personal al initiatorului, legat de senatorul Vasile Ion, tatal jurnalistei de la Prima TV.

BBC a relatat miercuri ca Serban Radulescu Zonner, presedintele Aliantei Civice, a vrut sa semneze pe listele celor care manifestau in semn de solidaritate cu ziaristii din Irak, insa a fost refuzat, intrucit cei care stringeau semnaturi i-au pus in fata doar lista care solicita retragerea trupelor din Irak.

Ieri, voluntarul care pazea caietul studentesc si care s-a recomandat "Liliana Nistor, economist" ne-a spus ca semnaturile se string "pentru solidaritate cu jurnalistii", desi foile nu aveau in antet nici o precizare de acest tip. Filele din urma ale caietului aveau diverse mentiuni, fie "pentru retragerea trupelor din Irak si pentru solidaritate cu ziaristii", fie doar "pentru retragerea trupelor armatei Romane din Irak". Dupa spusele Lilianei Nistor, in total ar fi fost strinse peste 13.000 de semnaturi. Initiatorul listelor se numeste Octavian Filimon, avocat de meserie, care ne-a spus ca face asta "din umanism". Filimon conduce o Dacie bleumarin cu permis de parcare la Parlament, afisat pe parbriz.

El a fost, pina la 1 aprilie 2005, consultant al Comisiei parlamentare a revolutionarilor din decembrie 1989, comisie din care, intimplator sau nu, face parte si tatal lui Marie-Jeanne, senatorul PSD Vasile Ion. Dupa schimbarea legislaturii, noul presedinte al comisiei, Emilian Cutean, nu le-a mai prelungit contractul celor patru consultanti externi, printre care se afla si Octavian Filimon, si a angajat altii.

Cutean spune ca n-a avut incredere sa mai lucreze cu Filimon, pe motiv ca el ar face parte din categoria revolutionarilor care au primit certificate in mod dubios. "Dupa ce am renuntat la serviciile lui, mai multi colegi din Parlament au facut presiuni ca sa-l reangajez, inclusiv colegi din Buzau, dar nu si domnul Vasile Ion". Intrebat daca nu cumva actiunea "voluntara si umanista" a lui Octavian Filimon ar avea scopul de a cistiga sprijinul senatorului Vasile Ion pentru a-l ajuta la reangajare, Emilian Cutean a spus ca "e posibil".

Octavian Filimon s-a jurat ieri ca singurul scop al listelor de semnaturi este cel de solidaritate. Fostul angajat al Parlamentului nu stie inca ce va face cu registrele cu semnaturi: "Poate le voi depune cit mai curind la institutiile abilitate".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.