Social 15 Iulie 2008 15:28
Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 5 (in colaborare cu alte forte) au realizat perchezitii in locuintele a doi „pirati” de muzica pe internet, unde au gasit peste 10.000 de CD-uri si DVD-uri piratate.

Cu ocazia perchezitiilor realizate au fost identificate in locuintele a doi bucuresteni, studiouri clandestine special amenajate pentru copierea si comercializarea CD-urilor si DVD-urilor. Acestea contineau ultimele noutati din industria muzicala si cinematografica, precum si soft-uri protejate de organismele de gestiune colectiva a drepturilor de autor .

In imobilele perchezitionate s-au gasit 10.357 CD-uri si DVD-uri pe care erau inregistrate filme, muzica si soft-uri (insumand 2240 Gb de opere protejate prin lege), 400 CD-uri si DVD-uri blank, 1800 plicuri si carcase.

Interceptarea celor doi „pirati” s-a realizat in urma actiunii de verificare pe internet initiata de inspectorii departamentului anti-piraterie din cadrul U.P.F.R. Acestia au constatat ca pe adresa de internet http://members.lycos.co.uk/bibliocd/ este uploadata o oferta de vanzare a unui numar foarte mare de produse contrafacute (fonograme tip CD si videograme tip DVD) cu tarife variabile, dar sub pretul real de comercializare al produselor originale.

U.P.F.R. va stabili prejudiciul creat titularilor drepturilor de autor si conexe si cei doi „pirati” de muzica pe internet vor fi pedepsiti conform legilor in vigoare.

Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania este o asociatie profesionala nonprofit infiintata in anul 1996 cu scopul de a apara si promova interesele profesionale, culturale si morale ale membrilor sai în baza mandatului acordat de acestia pentru gestionarea drepturilor lor conexe si implicarea in activitatea de antipiraterie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.