Social 12 Iulie 2008 22:57
Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura a lansat vineri, la Neptun, Programul Operational pentru Pescuit sub motto-ul „Are balta peste”. La finalul acestuia, in 2013, romanul isi va dubla cantitatea de peste consumata: de la 5,5 kg/an la 11 kg/an
Acesta este numai unul dintre efectele benefice pe care ar trebui sa le aiba programul elaborat de Romania si aprobat de Comisia Europeana. Alte tinte ar fi revigorarea industriei de profil, prin sporirea numarului de producatori, echiparea pescarilor si diversificarea speciiilor din peste. „Cererea interna este in crestere, perspectiva pietei este buna, iar resursele sunt exceptionale. Nu vrem producatori mari, ci multi si mici. Vom crea o piata de peste, centre de prima vanzare si vom promova produsele pescaresti, inclusiv printr-un festival al pestelui pe care il vom organiza la Bucuresti, la care vom invita VIP-uri sa gateasca si sa manance peste. De la sloganul comunist ‘nici o masa fara peste’ nu s-a mai facut nici o campanie de acest gen. Pestele este sanatos! Vrem ca fiecare cetatean al tarii sa ajunga sa consume macar jumatate din cat consuma un cetatean din Uniunea Europeana: 20 kg peste/an”, a declarat directorul ANPA Gheorghe Stefan sustinut de ministrul Dacian Ciolos.

Programul Operational pentru Pescuit (POP) contine metodologia prin care se pot accesa fondurile europene nerambursabile alocate Romaniei in perioada 2007 - 2013 in acest domeniu: 230 milioane euro din Fondul European pentru Pescuit (FEP), bani gestionati de ANPA, din subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.