Social 11 Iulie 2008 01:23
Directoarea Liceului particular „George Pop de Basesti“ din Sighetu Marmatiei, Virginica Leordean, a recunoscut ieri ca a primit bani de la elevi pentru a-i ajuta la examenul de bacalaureat
La iesirea de la audieri, unde a aflat ca va sta la arest in urmatoarele 29 de zile, directoarea a declarat ca este nevinovata si ca ea este doar tapul ispasitor. Tot ieri, la Tribunalul Cluj s-a judecat si cererea procurorilor DNA Cluj de a o aresta si pe Ileana Botici (33 de ani), una dintre eleve. Dupa un proces care a durat mai bine de trei ore, Ileana Botici nu a fost arestata deoarece a recunoscut toate acuzatiile.
In timpul audierilor, Botici a declarat ca a adunat banii de la colegii de clasa la solicitarea directoarei Leordean. Aceasta a spus ca a adunat cate 1.000 de lei de la fiecare elev, dar au existat cazuri cand a primit si mai putin, deoarece au existat si elevi care nu aveau bani. In total, in acest dosar au fost audiati 120 de elevi si 40 de profesori, pentru a se afla traseul banilor.

Veronica Gavri Todinca, avocata directoarei Leordean, a declarat ca banii erau pentru protocol si nicidecum pentru a mitui comisia de Bacalaureat. „Clienta mea a adunat bani ca sa-i ajute pe elevi si s-a tinut de cuvant. A si recunoscut ca le-a dus subiectele rezolvate in clasa de examen in timpul desfasurarii acestuia. Ea i-a ajutat, si ei au dat declaratii despre caz. Ea s-a tinut de cuvant si i-a ajutat sa promoveze examenul“, a spus avocata.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.