Social 11 Iulie 2008 01:11
Mii de romani cad anual victime cancerului din cauza poluarii, alimentatiei nesanatoase, fumatului sau conditiilor jalnice din spitale. In prezent, cifrele sunt alarmante, iar pe viitor se estimeaza o crestere a numarului bolnavilor, in fiecare an fiind depistate 55.000 de cazuri noi
In plus, cancerul reprezinta cea de-a doua cauza de mortalitate in randul copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 15 ani ani. Potrivit ultimelor statistici ale Ministerului Sanatatii, 355.000 de romani sufera de aceasta maladie, iar dintre acestia, 4.400 sunt copii. 160 de copii sunt diagnosticati anual cu aceasta boala, cele mai frecvente cazuri de cancer juvenil fiind cele celebrale si leucemiile. Cancerul gastric, cel colo-rectal si cancerul uterin fac cele mai multe victime in randul adultilor.

Specialistii sustin ca numarul cazurilor noi de cancer va creste in fiecare an cu aproximativ 2.000, transmite Realitatea TV. Cele mai multe dintre aceste cazuri sunt favorizate de alimentatia necorespunzatoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.