Social 11 Iulie 2008 01:10
Un tanar de 17 ani crede ca, daca va bea apa, milioane de oameni vor muri in urmatoarele zile
Schimbarile de clima, diferentele bruste de temperatura si deviatiile de presiune atmosferica pot influenta energia care circula prin corpul nostru, iar in timp ce vremea calduroasa ii binedispune pe cei mai multi dintre noi, ploaia se rasfrange negativ si ne provoaca indispozitie. Atunci cand afara e foarte frig sau excesiv de cald, dar si in perioadele de tranzitie, bolile latente, de care sufera unii dintre noi, se pot acutiza. De pilda, un tanar de 17 ani crede ca, daca va bea apa, milioane de oameni vor muri in urmatoarele zile, acesta fiind primul caz de tulburari psihice generate de teama privind efectele schimbarilor climatice.

Diagnosticul a fost pus de doctorii Joshua Wolf si Robert Salo, de la Royal Children's Hospital. Specialistii afirma in "Australian and New Zealand Journal of Psychiatry" ca un astfel de caz reprezinta un fenomen fara precedent


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.