Intr-un an si jumatate ,cu ajutorul a peste 600 de muncitori, Piata Rahova a fost transformata, dintr-un loc plin de mizerie, intr-o piata ultramoderna, care are in interior si un magazin de tip Economat. Ieri, in prezenta prefectului Capitalei, Mioara Mantale, si a primarului de sector, Marian Vanghelie, au fost deschise portile acestui complex elegant, care respecta toate standardele europene. In speranta ca vor cumpara produse mai ieftine in pragul Sarbatorilor de Pasti, vreo 200 de bucuresteni s-au inghesuit la usa magazinului Economat.

Cu trei zile inaintea sarbatorilor de Pasti au fost deschise Piata si Economatul Rahova. Modernizarea fostei piete a costat, dupa cum a precizat primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, patru milioane de euro, iar investitia a fost facuta de Consiliul Local Sector 5. In piata au fost amplasate pentru producatori 480 de tarabe. Suprafata constructiei este de aproximativ 2.500 metri patrati, iar cladirea dispune de cantare electronice la fiecare taraba, sistem de climatizare, sonorizare si mici camere de luat vederi. In piata vor mai fi deschise inca zece magazine alimentare si cea mai completa hala de branza din Bucuresti. Desi piata a fost modernizata, chiriile au ramas aceleasi ca inainte, adica 70.000 de lei pe zi. In interiorul cladirii se gaseste si un magazin Economat, cel de-al treilea din sectorul 5. Uleiul, zaharul, faina, ouale, grisul, painea, laptele, carnea, orezul si alte produse de baza nu vor avea adaos comercial.

Celelalte produse vor avea un adaos comercial cuprins intre 10 si 12 la suta. Programul Economatului este de luni pana sambata, intre orele 8.00 si 21.00, iar duminica, intre 8.00 si 13.00. "De la Economatul Rahova poate cumpara oricine. Chiar si cei care locuiesc in Primaverii pot veni aici. Vom mai deschide astfel de complexe la pietele Ferentari si 13 Septembrie", a declarat, in fata bucurestenilor prezenti la inaugurare, Marian Vanghelie. La nivelul doi al constructiei vor putea fi vandute produse nealimentare. Spatiile vor fi inchiriate marilor firme de produse electrocasnice, imbracaminte si incaltaminte. Prefectul Capitalei, Mioara Mantale, le-a cerut locuitorilor din sectorul 5 sa aiba grija de complexul comercial, sa nu-l distruga, dar si sa fie milostivi, sa faca donatii pentru sinistratii din tara care nu mai au ce pune pe masa de Pasti.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.