Social 11 Iulie 2008 14:52
Sindicalistii sunt decisi sa blocheze centrul Capitalei, prin mintinguri, daca premierul Calin Popescu Tariceanu nu accepta, joi, majorarea salariului minim la 540 de lei, a declarat, pentru NewsIn, secretarul general al CNS Cartel "ALFA", Ioan Homos.
"Calin Popescu Tariceanu minte atunci cand spune ca o crestere a salariului minim ar duce la majorarea salariilor lucratorilor din CFR, pentru ca acestia au semnat deja contractul colectiv de munca avand la baza cresterea salariul minim de 540 de lei. Altfel spus, nu are cum sa creasca la 540 de lei un salariu care este deja de 540 de lei. Daca nu va accepta majorarea salariului minim la 540 de lei suntem decisi sa organizam mitinguri in Bucuresti in fiecare zi, incepand de joia viitoare, pe traseul Piata Revolutiei, Piata Victoriei, Arcul de Triumf. Vom bloca si centrul Capitalei daca guvernantii continua sa ne minta", a spus Homos.

Afirmatiile liderului sindical vin dupa ce premierul Tariceanu a declarat, miercuri, ca majorarea salariului minim ar fi un "gest necugetat", avand in vedere cresterea inflatiei. Seful Executivului a precizat ca majorarea salariului minim ar antrena si cresterea altor salarii. El a dat exemplul angajatilor CFR, unde salariile sunt calculate ca multiplu al salariului minim. "Se stie ca este un an electoral si se mizeaza pe flexibilitatea Guvernului", a mai comentat seful Executivului.

Premierul Tariceanu a transmis, luni, liderilor principalelor confederatii sindicale invitatia de a participa, joi, la consultari pe "teme aflate in atentia sindicalistilor". La intalnirea de la Palatul Victoria, programata la ora 14.00, vor participa ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, si ministrul Muncii, Paul Pacuraru. Inaintea intalnirii guvern-sindicate, aproximativ o suta de sindicalisti au organizat, joi dimineata, un pichet la Palatul Victoria, continuand astfel seria protestelor prin care cer cresterea salariului minim.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.