Ambasada Statelor Unite la Bucuresti a transmis ieri un comunicat presei din Romania, in care-si exprima "gratitudinea profunda pentru sprijinul pe care Romania il acorda SUA" si se declara preocupata de soarta jurnalistilor rapiti in Irak.

Dincolo de preocuparile exprimate, comunicatul face niste precizari in final, care pot fi interpretate drept un indemn la fermitate din partea autoritatilor romane, in fata amenintarilor teroristilor.

UNITATE.

"Trupele romanesti sunt angajate umar la umar, curajos, impreuna cu trupele noastre precum si ale multor alti aliati in Irak si Afganistan, in razboiul global impotriva terorismului", se arata in mesajul reprezentantei diplomatice americane. In acelasi comunicat, ambasada isi exprima "gratitudinea profunda pentru sprijinul pe care Romania il acorda SUA, ca si pentru angajamentul Guvernului roman". Americanii "cred cu tarie" ca interesele nationale ale tarii noastre "sunt identice cu ale SUA in aceasta chestiune". "Impreuna vom ajuta sa transformam lumea intr-un loc mai liber si sigur", se afirma in comunicatul Ambasadei SUA.

MUNAF.

Ambasada face referire si la soarta cetateanului irakiano-american Mohamad Munaf, pe care aproape toti "il uita", cand e vorba de cererile privind eliberarea ostaticilor, afirmand, sec: "totodata, ne exprimam preocuparea fata de situatia ghidului lor, de cetatenie americano-irakiana".

MOMENT CRITIC.

Comunicatul subliniaza ca traim cu totii un moment dificil si cu atat mai dureros, "cu cat are loc in saptamana dinaintea Pastilor". "Gandurile si rugaciunile membrilor ambasadei se indreapta catre ostatici si pentru revenirea lor acasa, in siguranta", ne asigura comunicatul respectiv. Reprezentanta Statelor Unite la Bucuresti mai precizeaza si ca autoritatile SUA lucreaza "indeaproape cu Guvernul Romaniei, pentru a intreprinde orice efort necesar, atat aici, cat si la Bagdad, pentru protejarea vietilor lor".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.