O decizie privind controversatul dosar al lui Alexandru Tiriac jr. ar putea fi luata abia saptamana viitoare, dupa ce Sectia de Procurori a CSM il va audia si pe George Muscalu, seful DIICOT. Dosarul prin care fiul omului de afaceri Ion Tiriac a fost trimis in judecata pentru consum de droguri a facut obiectul unui scandal declansat dupa ce primul rechizitoriu, prin care Alexandru era acuzat de trafic de stupefiante, a fost modificat. Procurorii Nicolae Neagoe si Flavius Carsnic, in prezent consilieri la Ministerul Justitiei, cei care au intocmit primul rechizitoriu, au fost deja audiati de CSM.

CSM a luat-o la intrebari si pe Corina Gherghisan, cea careia i s-a dat - de catre Muscalu - sa refaca urmarirea penala a lui Tiriac jr. Procurorii au fost audiati separat. Atat Carsnic, cat si Neagoe au declarat ca au incredere in Justitie, exprimandu-si convingerea ca in acest caz lucrurile se vor lamuri. Ei au reafirmat ca au fost impiedicati de Gheorghe Muscalu sa-si faca treaba pana la capat. La sfarsitul lunii februarie, ministrul Justitiei, Monica Macovei, a cerut PICCJ sa se faca verificari in ceea ce ii priveste pe procurorii George Muscalu si Corina Gherghisan, pentru favorizarea infractorului, pentru ca ar fi refacut urmarirea penala in cazul lui Tiriac jr. Ulterior, Macovei a dispus verificarea tuturor procurorilor implicati in acest caz. Totodata, CSM face verificari in acest dosar, pentru a se vedea si daca anchetatorii au "indurat" presiuni politice sau de alta natura in solutionarea cazului "Cocaina pentru VIP-uri".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.