Social 10 Iulie 2008 05:12
Familia care acuza schimbarea copilului mort, obligata sa plateasca testul ADN
Corina si Sorin Nastasa, familia copilului nascut mort care zace inca in frigiderul din Morga Spitalului Judetean Vrancea, trebuie sa achite testul ADN. Conform reglementarilor legale, cel care depune o plangere este obligat sa plateasca analizele necesare pentru dovada acuzatiilor. Un test ADN pentru stabilirea filiatiei costa, la Institutul de Medicina Legala Bucuresti, 2.100 de lei. Si asta in conditiile in care familia care a reclamat schimbarea copilului viu cu unul mort traieste de pe azi pe maine. Sorin Nastasa munceste cu ziua prin satul Valeni, din comuna Movilita, judetul Vrancea, iar Corina este casnica. Familia Nastasa locuieste, impreuna cu fiul lor, in varsta de 4 ani, in casa parintilor lui Sorin si supravietuiesc cu ajutorul alocatiei complementare primite pentru singurul lor copil.

“Daca se dovedeste, dupa rezultatele anchetei, ca, intr-adevar, copilul a fost schimbat, familia poate cere in instanta celor vinovati achitarea sumei platite pentru testul ADN. Daca insa rezultatele nu confirma reclamatia, inseamna ca a fost depusa o plangere falsa, iar autorul acesteia trebuie sa suporte costurile testului ADN”, ne-a explicat prof.dr.Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania. Acest lucru ne-a fost confirmat si de directorul Spitalului Judetean Vrancea, dr.Ioan Nicolae Moise, care considera ca familia Nastasa este datoare sa suporte aceste cheltuieli.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.