„Daca as fi ramas in tara, probabil ca as fi fost tot prin centrele de plasament“, crede insa tanara.
Ea a venit in Arges impreuna cu un grup de elevi de liceu din Scotia, liceu la care a invatat si ea inainte de a se muta in America, pentru a fi parte a unui proiect ecologic pe Valea Argesului. „Am profitat de proiectul acesta ca sa imi vad si eu locurile in care m-am nascut“, marturiseste Michael Ann. „Alta este situatia aici, numai ca cei care lucreaza cu copiii aflati in dificultate, bolnavi sau fara familie, ar trebui platiti mai bine“, crede Tom Wright, unul dintre membrii grupului din care face parte si adolescenta.

O familie obisnuita, in locul orfelinatului
Spune ca acum are „o viata buna, normala“, dar ca normalitatea din Arizona nu e deloc aceeasi cu cea pe care a gasit-o aici. „Sunt multe locuri frumoase, cred ca as putea trai aici“, repeta tanara, parca sa se convinga pe ea insasi.

Ea a facut un tur prin cateva orase, incercand sa descopere locurile din care se trage. „Implicarea in astfel de proiecte sociale, pentru copiii aflati in dificultate, ma face sa cred ca pot sa dau ceva inapoi din ce am primit eu“, explica tanara.

Reticenta sa-si dezvaluie trecutul

Despre familia ei din America nu vorbeste prea mult, iar cand vorbeste, o face in engleza. „E familia mea, una obisnuita. Eram un bebelus cand am fost adoptata, dar simt ca Romania este aproape de mine“, spune Michael Ann. Adoptia i-a schimbat viitorul, e convinsa fata, si crede ca educatia primita ii foloseste la intelegerea problemelor pe care le au copiii. „Ma bucur tare mult ca am ajuns in Romania, cultura este una diferita de a noastra, dar e frumos. Imi place“, rezuma tanara cele doua saptamani petrecute in tara in care a vazut lumina zilei.