Social 9 Iulie 2008 06:31
Somerii straini sau romani indemnizati in statele UE pot veni sa-si caute job in Romania fara sa-si piarda ajutorul, care ajunge si la 1.000 de euro
Ajutoare de somaj cuprinse intre 500 si 600 de euro, cum sunt cele acordate de Spania, sau de 1.000-1.200 de euro din Germania au fost platite in numar de cateva zeci de catre statul roman in contul celor doua tari de la integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

Acestea au fost date somerilor straini sau romani care au avut ultimul loc de munca in cele doua state, pe pozitii de muncitori necalificati, si care au venit timp de trei luni in Romania pentru a se angaja aici.
In cazul somerilor indemnizati de Romania care pleaca la munca in alt stat UE, ei vor primi un ajutor de doar 100 de euro, a mai spus Anca Dan, expert in cadrul Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.