Social 9 Iulie 2008 06:25
Locuitorii Capitalei vor putea cumpara legume, fructe si lactate direct de la producatori, din piete mobile personalizate. Primaria cauta locatii, iar Ministerul Agriculturii cumpara casute frigorifice

Taranii nu vor mai trebui sa-si vanda branza, cartofii si rosiile pe la colturile strazilor din Bucuresti din cauza chiriilor prea mari percepute de administratorii pietelor. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, si presedintele Agrostar, Nicolae Stefan, au stabilit infiintarea pietelor agroalimentare mobile in care produsele sa fie vandute direct de producatori.

"Ne-am intalnit sa discutam punctual despre combaterea speculei in piete", a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Potrivit lui Oprescu, este vorba despre o "organizare rapida", care vizeaza "saptamani, si nu luni", municipalitatea punand la dispozitie locurile si amenajarile temporare, astfel incat producatorii sa gaseasca conditii sanitare bune.

"Vor fi piete personalizate. De exemplu, intr-un cartier va exista de doua ori pe saptamana piata de lactate, iar in altul, una de fructe. Ele vor fi montate in cartierele unde sunt multe blocuri-turn inghesuite si in zonele mai sarace. In pietele mobile vor avea acces numai cei care au certificat de producator, eliberat de primarie, si adeverinta de producator de la Agentia Nationala de Plati. Preturile vor fi mult mai mici, avand in vedere ca in pietele mari producatorii platesc chirii mari", ne-a explicat Nicolae Stefan. Un metru patrat inchiriat in Piata Matache costa acum intre 15 si 42 de euro pe luna, iar in Piata Amzei, intre 50 si 90 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.