Social 9 Iulie 2008 13:35
In farmaciile si pietele din sectorul 3 vor fi amenajate puncte de prim ajutor si de distribuire a apei potabile in zilele de canicula, anunta Primaria sectorului 3, potrivit NewsIn.

Alte puncte de ajutor vor fi organizate in sediile unor servicii ale primariei, cum este Directia de taxe si impozite.

Directia de asistenta sociala din Primaria sectorului 3 va actualiza permanent evidenta persoanelor care risca sa aiba probleme de sanatate din cauza caniculei. Pentru persoanele in dificultate, reprezentantii primariei vor achizitiona lucruri de stricta necesitate, pe care le vor livra la domiciliu.

Alte masuri anticanicula in sectorul 3 sunt ridicarea in regim de urgenta a eventualelor cadavre de animale, controlul permanent al depozitarii resturilor menajere, supravegherea si interzicerea scaldatului in albia amenajata a raului Dambovita, precum si a tuturor lacurilor care nu sunt amenajate ca stranduri autorizate.

Potrivit ANM, atentionarea de cod galben est valabila astazi in Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei si in sudul Moldovei, unde vremea va fi calduroasa, caniculara in zonele de campie, iar temperaturile maxime vor atinge si depasi 35 de grade, iar indicele temperatura - umezeala se va situa peste pragul critic de 80.

In judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Ilfov si in Municipiul Bucuresti se vor inregistra valori termice de pana la 37 ... 38 de grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.