Social 8 Iulie 2008 04:21
Bucurestenilor li se pregatesc doua saptamani de spectacole non-stop. Luna viitoare, scena independenta de pe terasa La Motoare gazduieste Festivalul Undercloud

Dragoste, droguri, tineri. Rodrigo Garcia, Frédéric Beigbeder, Horace Mccoy. Florin Zamfirescu, Lia Bugnar, Chris Simion. Sunt doar cateva dintre coordonatele „curei“ de teatru pe care sunteti invitati sa o tineti luna viitoare, pe terasa La Motoare.

Chiar daca vacanta de vara a inchis usile celor mai multe institutii de spectacol din Capitala, Teatrul Undercloud („Sub Nor“ - n.r.) - un proiect al Companiei D’AYA - organizeaza primul festival independent in aer liber.

Timp de doua saptamani, bucurestenii amatori de teatru sunt asteptati sa aplaude spectacole jucate in cadrul Festivalului Undercloud, in amfiteatrul de deasupra Teatrului National Bucuresti. „Cura“ de teatru incepe pe 15 august si se incheie la sfarsitul lunii, pe 30 august. Efectele sunt garantate de 15 spectacole independente, jucate in 15 seri (de la ora 21.00), tot atatea chei regizorale si cateva zeci de actori tineri si foarte tineri, ajutati - pe ici, pe colo - de maestri cu experienta (Maia Morgenstern, Adriana Trandafir, Cristi Iacob).

„Independent de tot“
Este a treia vara consecutiv cand, in spatiul deschis de pe Motoare - obisnuit cu sesiuni prelungite de spectacole independente, jucate si iarna, in Laptaria (lui) Enache - se servesc productii pentru bucurestenii care nu iau, pe timpul verii, pauza de la cultura si nici nu se dau in laturi de la a combina, la ceas de seara, teatrul bun cu berea blonda. „Festivalul Udercloud inseamna doua saptamani de teatru non-stop, o cura de teatru sanatos, spectacole dezinhibate, pentru spectatori lipsiti de prejudecati.

Editia de anul acesta e una pilot, care se axeaza doar pe spectacole independente din Bucures ti, urmand ca anul viitor, in functie de feedback, sa continua m“, spune regizoarea Chris Simion, presedintele D’AYA si initiatoarea evenimentului de „sub nor“.

„Este primul festival independent de tot: nu are sponsor si se joaca doar pe incasarile din bilete (pentru care nu s-a stabilit inca pretul - n.r.)“, adauga regizoarea. „Nu stiu daca sunt cele mai bune spectacole din teatrul independent, dar, in mod cert (cel putin o parte) sunt cele mai apreciate de public: se joaca, de doi-trei ani, cu lista de asteptare“, precizeaza Chris Simion.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.