Social 8 Iulie 2008 04:15
Pe litoralul romanesc exista 49 de puncte unde se poate face baie cu riscuri minime de imbolnavire. Autoritatile sustin ca singura problema este ca aici apa contine alge

Turistii isi vor putea da seama dupa steguletele fixate pe plaja daca apa Marii Negre din statiunile litoralului romanesc este buna de baie. Ministerul Mediului a stabilit un cod de culori pentru respectivele stegulete, dupa care se va vedea de la distanta calitatea apei de pe plaja respectiva. Astfel, steagul de culoare verde va indica o apa buna, cel galben, ca exista limite, iar cel portocaliu ca marea este murdara. Informatiile despre calitatea apei urmeaza sa fie transmise atat hotelierilor cat si operatorilor.

Autoritatea de Sanatate Publica si Institutul National de Cercetare -Dezvoltare Marina „Grigore Antipa“ au inceput, de la 1 iunie, sa monitorizeze calitatea apei de imbaiere a Marii Negre in 49 de puncte de pe litoral.

In statiunea Mamaia, expertii preleveaza probe din apa marii in fiecare zi, care sunt apoi duse la laborator si analizata. „Aici apa este relativ buna, adica este buna de imbaiat, ceea ce in


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.