Social 5 Iulie 2008 17:50
Un medic de familie din orasul aradean Lipova este cercetat pentru luare de mita dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce a primit bani de la o pacienta pentru a-i elibera certificat de concediu medical, transmite corespondentul NewsIn.

In momentul in care a fost descoperit de procurori, medicul avea asupra lui 600 de lei, in mai multe bancnote de 50 lei, bani care ar fi provenit de la pacienti, printre care si o bancnota marcata de oamenii legii cu cuvantul „Mita“.

Potrivit anchetatorilor, medicul E. Lazar a pretins unei femei de serviciu de la un restaurant din oras suma de 50 de lei pentru a-i elibera un certificat de concediu medical, in conditiile in care aceasta avea dreptul legal de a beneficia de acest concediu. Pentru acordarea unui concediu medical, medicul de familie din Lipova pretindea de la pacienti 50 de lei. Considerand incorecta pretentia cadrului medical, femeia s-a adresat Parchetului.

"O femeie a venit si a reclamat ca un medic de familie a pretins sume de bani pentru eliberarea unor concedii medicale. Am procedat la capcanarea unei bancnote, am realizat flagrantul si s-a confirmat. Spre surprinderea mea, intr-o ora si 45 de minute, asupra medicului deja s-au gasit 6 milioane lei (600 RON – n.r.), plus bancnota marcata“
, a declarat Pavel Palcu, procuror in cadrul Parchetului de pe Langa Tribunalul Arad.

Medicul se considera nevinovat si sustine ca banii gasiti asupra lui nu au fost decat o mica atentie primita din partea celor pe care i-a tratat.

Medicul de familie din orasul Lipova este cercetat penal pentru luare de mita si risca pana la 15 ani de inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.