Social 4 Iulie 2008 05:08
Agentia pentru Drepturi Fundamentale recomanda pedepse penale pentru homofobi
Un studiu al Agentiei Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale (FRA) asupra legislatiei privind drepturile homosexualilor constata mari diferente intre tarile UE. In 18 din cele 27 de tari, legislatia ori are lacune, ori nu este intocmai respectata. Discriminarile intre homosexuali si heterosexuali se constata la locul de munca, dar mai ales in „tratamentul” partenerilor.

Pornind de la Carta drepturilor fundamentale ale UE, care interzice orice discriminare, inclusiv cea bazata pe orientarea sexuala, FRA propune ca la nivelul UE sa fie reglementat statutul parteneriatului intre persoane de acelasi sex - identic cu cel al casatoriei intre heterosexuali. Partenerii homosexuali vor avea, astfel, aceleasi drepturi, inclusiv cel privind reintregirea familiei cand unul dintre ei locuieste intr-o alta tara, problema pe care FRA o analizeaza amanuntit in studiu.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.