Social 4 Iulie 2008 17:22
Mergand pe principiul „cu cat inveti mai mult/ cu atat stii mai mult / cu cat stii mai mult/ cu atat uiti mai mult”, se pare ca unii elevi de liceu s-au dus la probele de bacalaureat pregatiti sa ii faca pe profesorii sa se mai destinda, nu sa-i convinga ca merita sa treaca acest examen.
Iar profesorii chiar nu se pot vaita ca s-au plictisit in timp ce au corectat lucrarile, intrecandu-se care mai de care in colectarea de „perle”. Iata cateva din mostrele lor:

  • “Luceafarul e cu o fata pe care o iubesc doi tipi”
  • “Ghilimelele apar numai atunci cand vorbeste cineva, chiar si in soapta”;
  • “Eminescu a scris Luceafarul pentru ca l-a vazut mai mare decat toate stelele si de aceea ia placut … Luceafarul s-a transformat intr-un flacau pentru ca altfel nu putea so iubeasca pe fata imparatului dar pe urma s-a nasolit treaba pentru ca fata aia iubea pe altul si Luceafarul s-a intors in cer de unde cazuse”;
  • “Nichita Stanescu este un poet care se mira de orice. El se mira si de faptul ca oamenii aud si au urechi. Pai de ce? El n-a avut urechi? A vazut el vreun om fara urechi? Ma rog, da se zice ca asa este in poezie, sa te miri de toate si sa le pui pe toate unele subt altele, in randuri scurte, ca sa se vada ca sunt versuri"
  • “Pai da, trebuie sa ne dam dupa timp, acum nu mai este vreme de dulcegarii, de tromboane, trebuie sa stii sa traiesti, sa faci bani, sa ai casa si masina, sa ai un servici usor si banos. Daca te dai dupa timp traiesti bine cum traiesc deputatii” (n.n.: Cerinta era: Scrie un text de tip argumentativ, de 15-20 de randuri, despre timp, pornind de la ideea exprimata in urmatoarea afirmatie: “Timpul se schimba. Trebuie sa ne schimbam si noi cu dansul”. E. Lovinescu, Opere).
  • "Creierul este un organ oarecum indispensabil capului."
  • "Arhimede a fost grec de neam si a murit asa de barbari de fascisti hitleristi. Asta cînd el studia în palatul sau din Grecia. Si cum el studia a intrat un soldat si a zis "damio". Si a zîs Arhimede ca nu es. Asa a zîs hitleristu nu esi si a bagat baioneta în el. Dar multe principi de fizica a ramas de la Arhimede printre care principiul lui Arhimede."
  • "Unul numit Don Quijote, a inventat o instalatie eoliana care producea vant."
  • "Sinonimul cuvantului "pace" este "hai la razboi"! " (s.a.m.d)
    Pentru mai multe perle si pentru a va asigura ca nu veti face niciodata asa, accesati e-scoala.ro, pastrati drepturile lor de autor, dar nu ezitati sa le faceti un bine si tuturor prietenilor, rudelor, cunostintelor pe care le aveti , trimitandu-le si lor pagina.

TRIMITE ACEASTA PAGINA PRIETENILOR TAI!
(Yahoo Messenger!)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.