Social 4 Iulie 2008 14:10
Elevii au copiat mult la examenul de bacalaureat. O demonstreaza unul dintre profesorii care a fost intr-o comisie de corectare pentru lucrarile la Limba si Literatura Romana in Bucuresti.

Profesorul Gheorghe Radulescu sustine ca, desi a semnalat Inspectoratului Scolar ca a gasit zeci de lucrari cu pasaje identice, nimeni nu a luat masuri, informeaza NewsIn.

"Am constatat ca din cele 59 de lucrari pe care mi le-au dat sa le corectez, 17 dintre ele erau rezolvate fara copiere din manuale. (...) Celelate l-am pus pe serii in functie de cartile din care s-a copiat si am sesizat Inspectoratul", a declarat Gheorghe Radulescu, profesor de limba romana.

Ca sa demonstreze ca elevii au copiat in masa, profesorul Gheorghe Radulescu a citit pasaje din lucrari ale elevilor care semanau perfect cu cele din cartile cu rezolvarile subiectelor. Spre exemplu, "Lucarile 607 si 608 sunt identice".

Profesorul Radulescu cere anularea lucrarilor copiate din carti si solicita ca Ministerul Educatiei sa inceapa o ancheta. Pana la aceasta ora, nici reprezentantii Ministerului Educatiei, nici cei ai Inspectoratului Scolar Bucuresti nu au raspuns acuzatiilor, arata NewsIn.

Intr-o singura zi, in toata tara, 98 de elevi au fost eliminati de la examenul de bacalaureat pentru ca au copiat si au fost prinsi de catre profesori. Supraveghetorii i-au lasat pe copii sa copieze fie dupa fituici, fie cu ajutorul telefoanelor mobile. Numai in Bucuresti, au fost dati afara din comisii 15 profesori supraveghetori acuzati de fraudarea examenului. Faptele profesorilor si ale elevilor sunt sustinute si de numeroasele comentarii de pe site-ul Realitatea TV, unde participantii la BAC au fost incurajati sa faca relatari ale propriilor experiente.

Ministerul Educatiei a anuntat, inainte de inceperea examenelor, ca profesorii care, in timpul bacalaureatului, fraudeaza in vreun fel examenul, respectiv inlocuiesc sau falsifica lucrari, le spun elevilor solutiile sau sunt neglijenti, vor fi sanctionati penal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.