Medicii nu pot face interventia, pentru ca fetita nu are varsta minima legala in Marea Britanie, adica 12 ani.

Clinicile private din acesta tara au nevoie de o derogare de la autoritati pentru a face avort unei fete aflata sub varsta legala. Reprezentantii clinicii Marie Stopes au spus ca o vor trimite pe fetita la o clinica de stat unde nu este nevoie de o astfel de derogare. Toate cheltuielile vor fi suportate de clinica privata.

Se pare ca doamna de origine romana stabilita la Londra, care s-a oferit sa ii plateasca fetitei toate cheltuielile, va plati doar cheltuielile de transport si de cazare ale fetitei.

Medicii au fost nevoiti sa amane interventia programata marti, pe motiv ca autoritatile au cerut ca toate analizele fetitei facute in tara sa fie traduse in engleza. In acest fel, autoritatile britanice, au vrut sa se asigure ca intreruperea de sarcina este legala in Marea Britanie.

Fata, din judetul Neamt, a fost victima unui viol si este insarcinata in 22 de saptamani. Principalul suspect pentru viol este fratele mamei, un tanar in varsta de 19 ani pentru care a fost emis un mandat de arestare in lipsa.