Social 3 Iulie 2008 04:05
Copiii pot participa, in urmatoarele doua luni, la cursuri de olarit, de mestesugit, la ore de povesti si basme sau la sesiuni de realizat hartie manuala

In curtea catorva muzee bucures tene, bunicii de imprumut si profesorii de timp liber nu si-au luat vacanta si asteapta copiii care nu au plecat inca la tara, la urcat in copaci dupa cirese sau la alergat animalele pe islaz. In spatele portilor, printre copaci, casute de lemn sau animale impaiate, vacanta de vara se masoara in ore de olarit, de realizat hartie, de facut marionete sau de jucat teatru, de spus povesti sau de vizitat lumea fluturilor, a pasarilor si a molustelor.

Copiii care stau in Bucuresti sau cei ai caror bunici nu mai sunt pe prispa sa-i astepe la fiecare 15 iunie, cand se termina scoala, se pot juca cu buneii altor prichindei, care prind chip de mesteri sau de dascali blanzi si vin, in iulie si august, la Muzeul Taranului Roman, la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti“ si la Muzeul Antipa. Elevii, dar si studentii care vor totusi sa plece din Capitala, la sat, au posibilitatea sa se inscrie la construirea unei casute de vara, la Malureni, judetul Arges, acolo unde razboinicii pecenegocumani - Tocsaba, Talapie si Lifoe - luau in stapanire teritoriul, in urma cu 600 de ani.

Scolile de vara isi deschid deja portile, fara banci, fara cataloage si fara note. Parintii trebuie numai sa achite taxele, care sunt in jur de 150-200 de lei, pentru un curs.

Muzeul Taranului. De la 1 iulie si pana la 1 august, copiii intre 7 si 18 ani sunt asteptati la Atelierul de creativitate. Cursurile propuse sunt: fotografie, ceramica, atelier de hartie manuala, auditii muzicale, lectii de etnologie, povesti, desenat, brodat, croit, tesut, ateliere de construit instrumente muzicale. Orele se tin de marti pana vineri, de la 10.00 la 12.00 sau de la 12.00 la 14.00. Mirela Florian este cea care spune, dar si asculta basmele celor mici. Imprimeurile, dar si tainele croitoriei sunt destainuite de catre Lidia Stares, iar ceramica este predata de Monica Paduret. Inscrierile se fac la numarul de telefon 021/317.96.59 sau la muzeu, iar fiecare curs costa 10 lei.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.