Astfel, elevii din clasele I-VIII din invatamantul de stat, precum si copiii prescolari din gradinitele de stat cu program normal de patru ore vor primi, incepand din luna septembrie 2008, produse lactate si de panificatie in limita a 1,17 lei pentru fiecare elev.

Premierul Tariceanu a declarat in cursul sedintei de miercuri a Guvernului ca suplimentarea sumei reprezinta majorarea indicelui pretului de consum pe anii 2007 si 2008. Prim-ministrul a mentionat ca de acest program social anual beneficiaza, in medie, 2.150.000 de copii.

Tot in sedinta de miercuri guvernul a decis ca elevii si prescolarii vor primi lapte UHT, pasteurizat sau batut, ori iaurt simplu integral - in ambalaje de 200g - si cornuri, batoane sau biscuiti in ambalaje de 80g. Laptele de consum trebuie sa aiba minimum 3,2% proteine si 1,8% grasime. Aceste produse trebuie pastrate pana la servire la o temperatura maxima de 8 grade. Pentru copiii cu diabet sau intoleranta la lactoza se va asigura regimul alimentar prescris de medic.

Pentru transportul alimentelor vor fi utilizate autovehicule dotate cu instalatii frigorifice, in perioadele cu temperaturi calde, iar depozitarea in scoli se va face in spatii special amenajate pentru pastrarea in conditii igienice.