Social 3 Iulie 2008 15:07
Presedintele Comisiei de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, deputatul PSD Iulian Iancu, a declarat ieri ca cea mai scumpa energie produsa in Romania este furnizata tocmai populatiei si de la producator pana la consumatorul final se regasesc sase intermediari care cresc costurile.

“Incercam sa intelegem modalitatea prin care reglementatorul a realizat aceasta crestere de preturi la energie si este limpede ca ne confruntam cu o situatie de opacitate, de lipsa de transparenta in datele furnizat de ANRE. Din datele prezentate se constata ca cea mai scumpa energie produsa in Romania este furnizata tocmai populatiei. (…) De la producator pana la consumatorul final, pe acest traseu, se regasesc cinci, chiar sase intermediari care nu fac altceva decat sa creasca costurile”, a declarat pesedistul Iulian Iancu, la audierile companiilor energetice de la Camera Deputatilor.

Iulian Iancu a mai spus ca este necesara modificarea legislatiei si, posibil, a conducerii Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

“Incercam sa facem o analiza si pentru modul in care se repartizeaza costurile privind energia electrica si energia termica. E totusi un semnal pozitiv faptul ca avem de unde sa reducem, intervenind asupra reglementatorului, pretul la populatie. Este evident acum ca populatiei i s-a repartizat cea mai scumpa energie din piata si nu este corect. Vinovatiile o sa le stabilim la sfarsit, deocamdata constatam ca reglementarile sunt alcatuite si realizate astfel incat energia scumpa sa fie dirijata catre populatie”.

Iulian Iancu a precizat ca membrii comisiei vor prezenta concluziile ANRE si premierului Calin Popescu Tariceanu si vor solicita modificarea legislatiei, “astfel incat populatia sa beneficieze asa cum e firesc, de energia ieftina a Romaniei”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.