Social 2 Iulie 2008 04:47
Medicii britanici sunt obligati sa colaboreze cu Scotland Yardul in cazul Florinei si sa aiba grija ca toate actele sa fie traduse si in limba romana. Fetita a fost programata pentru avort vineri, intr-o clinica din Londra

Specialistii din unitatea medicala unde micuta de 11 ani, violata de unchiul ei, va face intreruperea de sarcina vor sa se asigure ca interventia se va efectua perfect legal si au cerut inclusiv legalizarea si traducerea in limba romana a actelor pe care mama fetitei trebuie sa le semneze.

Toate procedurile care au loc in acest caz se desfasoara in prezenta unui traducator autorizat. Reporterul EVZ care a insotit-o pe fetita si pe mama ei la Londra povesteste „aventurile“ prin care au trecut pana sa ajunga in capitala Marii Britanii.

Un traducator autorizat asista toate procedurile
Ieri-dimineata, Florina, insotita de mama ei si de Roxana, cea care a intermediat toate programarile, au mers la clinica londoneza unde urmeaza sa se faca intreruperea sarcinii care are deja 21 de saptamani. Toate procedurile trebuie sa se desfasoare in prezenta unui traducator autorizat.

„Toate actele trebuie traduse in limba romana, inclusiv cele in care mama Florinei isi da acordul pentru interventie si isi asuma riscurile acesteia“, povesteste Roxana. Legalizarea tuturor actelor cere timp, iar din acest motiv interventia propriu-zisa a fost programata pentru vineri dimineata. Mama Florinei a trebuit sa semneze inclusiv acte prin care este de acord sa fie prelevate probe de ADN dupa interventia medicala.

Roxana, romanca stabilita in Anglia: "Toate actele trebuie traduse in limba romana, inclusiv cele in care mama Florinei isi da acordul pentru interventie si isi asuma riscurile acesteia."

Mica cezariana“, o tehnica depasita la britanici
Florina a facut, luni, mai multe analize de sange, o ecografie si a fost examinata de chirurgul care va realiza interventia. Acesta a explicat familiei ca nu-i vor face fetitei o „mica cezariana“, asa cum li s-a spus in Romania ca trebuie facut, pentru ca aceasta procedura este depasita, ci o interventie, fara taietura, care implica anestezie totala si administrarea unor pastile care actioneaza hormonal. Ulterior, medicii se vor folosi de o chiureta.

Pentru ca de fiecare data cand se urca in masina Florina se simte rau, ieri ea a stat alaturi de mama ei la casa romancei care le-a oferit sprijin in Londra. „Florina avea pofta de mamaliguta cu branza si ceapa, asa ca mergem acasa sa ne gateasca Lacramioara“, s-a confesat Roxana.

DE LA BUCURESTI LA LONDRA
Pasagerii si stewardesele au sarit in ajutorul fetitei
Drumul pana la Londra a fost un adevarat calvar pentru Florina. Cand ne-am intalnit in Aeroportul „Henri Coanda“, fetita tinea in mana dreapta o gentuta rosie. Cu cealalta mana o strangea tare pe Lacramioara, mama ei. Parul prins in agrafe e putin ciufulit dupa o noapte de drum de la Piatra- Neamt la Bucuresti. E putin speriata, iar parintii imi spun ca n-a dormit prea mult. „Mai mult a varsat“, zice Lacramioara.
Tatal se ocupa de bagaje si are grija sa nu-i lipseasca nimic fetei. Se duce sa cumpere o sticla cu apa mai rece, doar, doar si-o mai reveni Florina.

La „check in“, o pasagera o recunoaste pe mama Florinei si ii zambeste. Mai avem trei persoane in fata noastra, dar Florinei i se face rau chiar inainte de verificarea pasapoartelor si de predarea bagajelor. „Hai, Florina, mai rezista!“, o indeamna tatal ei. Fetita il strange in brate. O mangaie pe frunte, o asaza pe geanta de voiaj, iar copila, intelegatoare, isi aduna ultimele forte si se ridica. Trecem de filtrele din aeroport si ajungem in avion.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.