Social 2 Iulie 2008 11:10
Autobuzele Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) nu mai circula, de marti, 1 iulie, pe traseele preorasenesti din judetul Ilfov, deoarece consiliul judetean nu a platit subventiile pe care si le-a asumat in protocolul semnat, acum un an, cu RATB, anunta Primaria Capitalei.
Un alt motiv invocat de RATB pentru intreruperea calatoriilor in Ilfov este acela ca transportatorii privati de pe traseele preorasenesti au castigat o licitatie, in februarie 2008, si au actionat in judecata RATB, pentru concurenta neloiala.

"Avand in vedere ca, in prezent, nu mai exista baza legala pentru incheierea unui alt protocol si ca traseele respective sunt atribuite altor operatori autorizati privati, s-a hotarat retragerea de catre RATB a autobuzelor de pe traseele preorasenesti din judetul Ilfov" se arata in comunicat.

In aceste conditii, de marti, transportul in Ilfov va fi asigurat exclusiv de catre operatori autorizati privati.
Datoriile pe care Consiliului Judetean Ilfov le are fata de RATB vor fi platite in mod esalonat, conform unui grafic stabilit de comun acord.

Datorita subventiilor, calatoria cu vehiculele RATB era mai ieftina decat cea cu operatorii particulari. Spre exemplu, un bilet pe ruta Bucuresti - Domnesti costa, la RATB, 1,5 lei, in timp ce la o firma privata de maxi-taxi - 2 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.