Social 1 Iulie 2008 02:07
Cu scopul de a o proteja pe Florina, minora insarcinata in urma unui viol, parintii acesteia au tinut ascunsa data la care urmau sa plece in Anglia pentru a face intreruperea de sarcina. Printre cei care cunosteau datele exacte, se afla si primarul din Piatra Soimului, Niculai Nicorescu. Insa abia dupa ce fetita a ajuns in Anglia insotita de mama ei, primarul a divulgat cateva date legate de plecarea lor, cat si amanunte referitoare la interventia chirurgicala

Potrivit acestuia, atat Florina, cat si mama ei se afla de trei zile la o romanca stabilita in Marea Britanie, care va suporta toate costurile legate de transport si operatie.

Florina, fetita de 11 ani din Piatra Soimului, Neamt, ramasa insarcinata dupa ce a fost violata de unchiul ei in varsta de 19 ani, a plecat duminica dimineata, impreuna cu mama sa, in Anglia, pentru intreruperea sarcinii. Familia fetitei a tinut ascunsa data la care trebuiau sa plece din tara, pentru a proteja minora.
Potrivit informatiilor furnizate de Niculai Nicorescu, primarul din Piatra Soimului, minora a plecat de sambata seara la Bucuresti impreuna cu mama sa, iar duminica a plecat cu avionul spre Anglia. Acestea sunt cazate la o romanca stabilita de mai mult timp in Marea Britanie, care, afland despre drama copilei, s-a decis sa ajute familia, platind toate cheltuielile legate de transport, cazare si operatie. Primarul comunei in care locuieste Florina a dezvaluit de asemenea si faptul ca intreruperea de sarcina va avea loc intr-o clinica particulara, iar costurile operatiei sunt de 1.700 de lire sterline. "Sunt bulversati de tot ce se intampla in jurul lor. Nici nu mai stiu ce sa raspunda la tot atatea intrebari care li se adreseaza. Florina este doar un copil si nici nu cred ca intelege ceea ce i se intampla in ultimele zile", a adugat primarul Neculai Nicorescu.

Potrivit edilului, ultima intalnire pe care a avut-o cu mama fetei a fost vinerea trecuta, cand a stat mai mult de doua ore de vorba cu ele si cu reprezentantii Directiei de Sanatate Publica si cei ai Directiei de Protectie a Copilului. Mama fetitei declara joi, cu o zi inainte de decizia comisiei interministeriale, ca indiferent de decizia luata de autoritatile din Romania, copilul sau va face intreruperea de sarcina acolo. Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Vlad Iliescu a anuntat vineri ca fata de 11 ani, cu sarcina de 20 de saptamani in evolutie, poate face avort conform legislatiei romanesti in vigoare, intrucat este copil, e victima unui abuz sexual si, mai mult, exista riscuri majore pentru sanatatea mintala a acesteia in cazul evolutiei la termen a sarcinii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.