Social 1 Iulie 2008 15:25
Reprezentantii Autoritatii pentru Sanatate Publica (ASP) Iasi au anuntat, luni, ca un barbat din China, de 30 de ani, care lucreaza pe un santier din capitala Moldovei, a fost internat inca de saptamana trecuta la Spitalul de Boli Infectioase, fiind diagnosticat cu malarie.

"Boala a fost diagnosticata in faza incipienta, iar evolutia pacientului este buna. Cred ca isi va reveni. Malaria nu este transmisibila de la om la om, ci doar prin intepatura tantarului anofel. Vom face verificari si in cazul celorlalti angajati din strainatate pentru a preintampina alte cazuri. Cred insa ca este vorba de un caz singular", a declarat pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al ASP Iasi, Marius Voicescu.

Potrivit reprezentantilor ASP, pacientul va ramane internat in spital inca doua saptamani, in conditiile in care, inca de la internare, i s-a administrat tratamentul specific, bazat pe chinina.

Malaria este una dintre cele mai grave boli infectioase din lume. Boala este provocata de un organism parazit si este prezenta, in special, in Asia, Africa si America Latina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.