Social 1 Iulie 2008 13:28
Sute de sindicalisti ai Federatiei "Spiru Haret" vor iesi maine in strada, pentru a protesta fata de decizia Executivului de a amana cresterea salariului minim de la 500 la 540 de lei, a declarat astazi, pentru NewsIn, Marius Nistor, presedinte executiv al Federatiei Sindicatelor din Invatamant.

Profesorii ii acuza pe reprezentantii Guvernului de incalcarea intelegerii incheiate cu organizatiile sindicale si ameninta ca vor organiza un amplu miting de protest in Capitala daca salariul minim brut nu va creste de la 1 iulie la 540 de lei, arata NewsIn.

"Sute de profesori se vor alatura protestelor sindicalistilor de la CNSLR Fratia, atat in tara cat si in Bucuresti. Vom picheta prefecturile, Ministerul Finantelor si sediul Guvernului pentru a cere majorarea salariului minim, asa cum a fost convenit la sfarsitului anului trecut, pentru a mai atenua din pierderile suferite de angajati ca urmare a cresterii exagerate a preturilor din ultima perioada", a precizat Marius Nistor.

Liderul sindicatelor din invatamant cere, totodata, organizarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru modificarea Legii 220/2007, astfel incat salariile profesorilor sa creasca de la 1 octombrie cu 54%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.