Politistii Serviciului Urmariri din cadrul IGPR au depistat, pe 29 iunie, pe raza Municipiului Bucuresti, un cetatean italian, urmarit international la solicitarea Interpol Roma.

N. Ignazio, de 45 ani, cetatean italian, se sustragea executarii unui mandat european de arestare emis de Procuratura Republicii din Catania, fiind condamnat la 5 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de participare la o organizatie criminala de tip mafiot, arata comunicatul IGPR.

Impreuna cu alte persoane, N. Ignazio a facut parte dintr-o asociatie constituita in scopul savarsirii de infractiuni de tip mafiot in dauna patrimoniului, camatarie, infractiuni impotriva persoanei si a integritatii corporale si altele.

Totodata, a fost descoperit si dovedit faptul ca urmaritul facea parte dintr-o grupare infractionala ce isi desfasura activitatea infractionala in Catania, membrii gruparii fiind autori de talharii, santaj, camatarii, crime.

N. Ignazio a fost prezentat la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, care a dispus retinerea pe baza de ordonanta pentru 24 de ore.

In cursul zilei de luni, el urmeaza a fi prezentat instantei, care va dispune asupra arestarii lui in vederea predarii in favoarea autoritatilor italiene sau punerea in libertate.