Presa insulara descrie pe larg calvarul prin care a trebuit sa treaca micuta, pana cand un consiliu sa decida daca aceasta poate sau nu sa avorteze in Romania, relateaza Daily Mail.

La ultima sedinta a acestui consiliu, "sobor" cum l-au numit unii jurnalisti autohtoni, presedintele forului, Vlad Iliescu, a citit celor prezenti cateva fragmente dintr-o scrisoare adresata de Florina membrilor comisiei: "Vreau sa ma duc la scoala si sa ma joc. Daca nu pot face asta, viata mea va fi un cosmar". Tot acesta a spus ca fetusul in varsta de 21 de saptamani are sanse de doar 1% de supravietuire.

In urma dezbaterilor, Comisia din Ministerul Sanatatii a explicat ca este permisa intreruperea sarcinii daca este vorba de un copil victima a unui abuz sexual. In plus, s-a considerat ca sarcina pericliteaza sanatatea mintala a fetei. In ciuda acestui fapt, familia fetei a hotarat ca lucrurile in Romania au fost prea mult tergiversate si isi vor urma planurile de a pleca in Marea Britanie unde legea este mai permisiva si ii va permite acesteia o intrerupere de sarcina pana la varsta de 24 de saptamani a fatului.