Social 28 Iunie 2008 02:32
Poezia „Nedreptate" de Nichita Stanescu, un text argumentativ din Eugen Lovinescu si un eseu despre basmul cult au fost subiectele date ieri la proba scrisa de limba si literaturaromana

Una dintre cele mai grele cerinte de la primul subiect, poezia lui Nichita Stanescu, a fost argumentatia privind semnificatia titlului in relatie cu textul dat.

La al doilea subiect, cel mai dificil punct de rezolvat a fost dezvoltarea a doua argumente adecvate ipotezei textului lui Lovinescu, iar la cel de-al treilea punct dificultatea a constat in argumentarea modului in care se reflecta o idee sau o tema din basm.

Texte mai usoare decat anul trecut
Profesorii de romana au spus ca subiectele au fost mult mai usoare decat anul trecut. „Au fost subiecte medii, abordabile de catre orice elev. Oricine ar fi citit ceva din materia de liceu ar trebui sa ia o nota de 6", a spus Doina Popescu, profesoara de limba romana la Colegiul National „Tudor Vianu".

Un alt profesor de romana spune ca numai ultimele doua puncte de la cerintele poeziei au fost mai grele. „Subiectele sunt echilibrate, insa cine vrea sa ia mai mult trebuie sa raspunda si la toate cerintele. Dar anul asta a picat bine", spune Laurentiu Dumitrescu, profesor de limba romana la Scoala Centrala din Capitala.

Poezia, cea mai grea
Si elevii sunt de parere ca subiectele au fost accesibile si doar cei care nu au invatat se pot plange ca a fost foarte dificil. "Cele trei subiecte au fost abordabile de catre toata lumea, daca pot spune asa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.